At få snavs på hænderne

I disse dage må man læge øre til meget som SF’er. Særligt fra de andre venstreorienterede politikere. Kritikken går på, at vi i SF har været med i to budgetforlig i 2010 og 2011. Vi kan godt tåle at få kritik, og vi ved også godt, at når hundene bider, så er det fordi de føler sig truede.

I SF har vi selvfølgelig grænser for, hvor langt vi vil være med – hvilket også viste sig ved, at vi valgte at stå udenfor budgetforliget i 2012. Men vi har et kæmpe ansvar på vores skuldre, når byens borgere vælger os ind i byrådet. Vi skal administrere kommunens økonomi og være ansvarlige for udviklingen i Randers kommune. Det tager vi alvorligt! Derfor er det en selvfølge at vi som venstreorienterede og folkesocialister tager ansvar og sætter os til forhandlingsbordet. Vi er nemlig ikke bange for at få lidt snavs på fingrene, når vi ved at der bliver sået og plantet.

Hvis vi ikke tager ansvar og sætter os til forhandlingsbordet, så svigter vi de små i skolegården. Hvis vi bare sætter os med armene over kors, og siger nej, så sker der ingen forandring. Så svigter vi borgerne, som regner med, at vi tager fat. Bevares hænderne er rene, men det giver plads til de borgerlige partier, som ikke har vist den samme sociale forståelse.

Så skulle vi stoppe med at skyde på hinanden og os selv i foden. Lad os stå sammen om at passe på vores velfærd!