SF i Randers

El-færger på Randers fjord?

SF-Randers 24. maj 2017

Danmark skal være fri af fossile brændsler inden 2050, og også i vores del af landet må vi bidrage til at det lykkes.

”I 2015 blev verdens første elektriske bilfærge sat i drift i Norge og efter halvandet år, beviser færgen Amperes teknologi, at der kun er vindere i denne historie. Rederiet har fået en billigere færgefart, miljøbelastningen er minimeret, og passagererne har oplevet en øget komfort” (citat: Siemens studie: Elektrificering af Danmarks færgefart).

Samme sted beregnes, at 30 danske færgeruter er mere profitable med batteridrift, og heriblandt nævnes Mellerup-Voer og Udbyhøj nord-Udbyhøj Syd.

De korte strækninger gør dem egnede til elektrisk drift, mere miljøvenligt og rentabelt, og det vil samtidig betyde mindre støj og lavere vedligeholdelsesomkostninger.

Der vil naturligvis være investeringsomkostninger: Ny aluminiumsfærge, batteri, etablering af landtilslutning i havneleje og udbygning af el-nettet, men altså på længere sigt lavere vedligeholdelsesomkostninger.

Vi foreslår at Randers- og Norddjurs kommuner planlægger en fremtid med el-færger på Randers Fjord, hvor Mellerup-Voer forbindelsen sandsynligvis vil være den der først vil trænge til udskiftning.

I maj måned behandles i Folketinget et ”Forslag til folketingsbeslutning om fremme af brugen af el-færger”, fremsat af SF og yderligere argumenterende med muligheden af at skaffe arbejdspladser i Danmark ved produktion af el-færger.

Mikkel Weidanz                                                                       Gitte Busck

KV17-kandidat for SF Randers                                              KV17-kandidat for SF Norddjurs

Like this Article? Share it!

Comments are closed.