Flere velfærdscentre i de små byer

Fremskudt borgerservice er, ifølge SF, et godt eksempel på, hvordan man kan skabe borgernær service i kommunens små byer. SF så gerne ordningen udbredt i flere af landsbyerne, og at man koblede den på velfærdscentre.

Øster Velling er en af de tre byer, der er med i forsøgsordningen med fremskudt borgerservice. Ved hjælp af en computerstander i byens nyrenoverede forsamlingshus kan byens borgere hurtigt og nemt komme i kontakt med kommunen. Via webcam kan man få tilbudt personlig service uden at skulle køre ind til Randers.

”Det synes vi i SF er brandsmart. Vi vil endda gå så langt som til at sige, at hvis den her forsøgsordning viser sig at være en god idé, så vil vi udvide det til hele kommunen,” siger Rosa Lykke Yde, formand og byrådskandidat for SF.

SF håber meget, at fremskudt borgerservice kan blive en katalysator for livet i de små byer.

”Vi vil gerne udvikle på den her idé og koble den på lokale velfærdscentre, hvor der også kan være tilknyttet personale. Man kunne have biblioteksservice, apoteksudsalg, en lille butik. Det kunne også være fællesspisning, frivilligcenter eller pakkeudlevering. Der er rigtig mange muligheder. Det må så være op til de, der bor i byen, at finde de løsninger, der giver mening for dem.”

Video: Rosa fortæller om fremskudt borgerservice i Øster Velling: https://youtu.be/ugJHcSfQXb0

Du kan læse mere om SFs politik for landdistrikterne i valgprogrammet: http://www.sf-randers.dk/wp-content/uploads/2017/10/VALGPROGRAM-KV17-WEB.pdf

Læs mere om fremskudt borgerservice på Randers Kommunes hjemmeside: https://landsbyer.randers.dk/nyheder-landsbyer/fremskudt-borgerservice-i-havndal/