Hurtigere og bedre tog er også til gavn for Randers

Af Pia Olsen Dyhr, Transportminister og Charlotte Broman Mølbæk, spidskandidat for SF i Randers

For SF har en miljøvenlig kollektiv trafik altid været en hjertesag, og udviklingen af den kollektive trafik er både en national og en lokal opgave.

Regeringen har indledt forhandlinger om en ny togplan for Danmark, der bygger på en togfond med 28,5 milliarder kroner. Det kommer til at betyde hurtigere og bedre tog, og vil blive den største forbedring for de danske togpassagerer siden åbningen af Storebæltsbroen i 1997.

Vi vil opnå markant hurtigere rejsetider, som vil rykke Danmark tættere sammen. Effekterne vil sprede sig som ringe i vandet til hele landet. Det vil samtidig skabe tusindvis af arbejdspladser, når nye skinner skal lægges, signaler udskiftes og anlæg bygges. Og når vi får eltog i stedet for dieseltog vil stort set hele DSB’s udledning af CO2 forsvinde.

For Randers Kommune vil det betyde, at rejsetiden mellem Randers og København kommer ned under to en halv time. Det bliver dermed mere attraktivt at bo, studere, arbejde og starte virksomhed i Randers. Ved at udvikle den kollektive trafik i Randers Kommune, forbedres adgangen fra landdistrikterne til det nye hurtige tognet, og den tætte trafik i Randers vil blive lettet.