Hvad er forskellen på Beboerlisten og Velfærdslisten?

Lørdag formiddag var jeg på Torvet for SF for at tale med borgere i Randers Kommune om SF´s i Randers mærkesager.

Her talte jeg mange forskellige borgere. Der var et par stykker, som var i tvivl om hvad forskellen er på Beboerlisten og Velfærdslisten.

Det kunne jeg så heller ikke svare på og henviste til Velfærdslisten, som var til stede på pladsen, men det gav mig stof til eftertanke.

Derfor stillede jeg spørgsmålet ved “Det sidste ord” i Helligåndshuset velvidende, at der stort set kun var partisoldater til stede.

Jeg fik følgende svar fra Bjarne Overmark, “Kasper Fuhr kunne ikke være sikker på at komme højt op på listen, da det er lejerforeningen der vælger kandidaterne og at Beboerlisten har fundament i Lejerforeningen.”

Kasper Fuhrs svar, “Fredes Farm, og så er der nogle små forskelle i deres budgetter. Velfærdslisten er startet op med baggrund i de besparelser, der er foretaget på velfærden i Randers kommune.”

Ved de debatter, hvor jeg har hørt repræsentanter for listerne, siger de stort set det samme. “Beboerlisten vil aldrig lægge stemmer til besparelser på velfærden og Velfærdslisten vil heller ikke lægge stemmer til besparelser på velfærden.

Hvad er det vælgerne skal vælge imellem, når der ikke er en forskel?

Hvad er de to lister uenige om? Hvorfor to lister?

Mit spørgsmål blev øjeblikkeligt kastet tilbage af Kasper Fuhr: “Hvad er forskellen på S og SF”?

Da jeg ikke sad i panelet kunne jeg heller ikke svare ham, så jeg svarer her.

SF var med i budgetforliget i 2010 og 2011, men i 2012 var vi ikke med, da vi ikke kunne acceptere skattelettelser til erhvervslivet gennem huslejelettelser samt væsentlig forringelse af modersmålsundervisningen.

Her er der en stor forskel på S og SF.

I 2010 måtte vi tage Tribunen på Randers Stadion med, da vi indgik forlig, men vi fik kr. 19. mio. om året til specialundervisningen. Havde vi ikke sagt ja til det, så var der kommet en, hvad Kasper Fuhr kalder, massakre på dette området.

Alice Mølbæk, Randers – kandidat til byrådsvalget og regionsvalget for SF.