SF i Randers

I Randers løber folk tør for mad

Rosa Lykke Yde 23. april 2017

Jeg er rystet og bekymret over de konsekvenser kontanthjælpsloftet og 225-timersreglen medfører. De menneskelige konsekvenser er tydelige også I Randers, for virkeligheden er, at folk løber tør for mad.

Jeg er medlem af Venligboerne i Randers og på Venligboernes facebooksiden kan jeg med gru følge med i, hvordan mange børnefamilier, allerede i midt på måneden er løbet tør for penge til mad. Hver eneste måned i dette år har, vi kunne se familier, der har måtte anmode andre om hjælp til mad, og hvor jævnligt der efterspørges basale varer som mad, bleer og modermælkserstatning. Heldigvis er mange borgere i kommunen hurtige og villige til at hjælpe disse familier, ud af deres egen lomme, men det er nye tider i vores samfund. Fattigdom i vores kommune er en realitet.

I SF arbejder vi benhårdt for at få afskaffet kontanthjælpsloftet og 225-timersreglen. For det skaber mere ulighed at medborgere, der er på offentlig forsørgelse og i forvejen er presset i livet, skal forsøge at overleve på alt for lave ydelser. Det skaber fattigdom og antallet af børn, der vokser op i fattigdom er igen stærkt stigende. Det er en menneskelig katastrofe og er med til at ødelægge velfærdsstaten, som vi kender den.

I Randers kommune må vi også få øjnene op overfor denne nye virkelighed, for der er ting, vi kan gøre for de mennesker, der er ramt her. Vi bør skabe lettere adgang til enkeltydelser og vi må skabe små kommunale “225-timer-jobs”. Det er blot to bud på hvad vi kan gøre i kommunalt regi. Og vi må ikke sidde afventende og gøre ingenting, mens mennesker må tigge på Facebook efter mad. Det er simpelthen for ikke acceptabelt i vores overflodssamfund.

I SF sender vi en stor og varm tak til alle jer, der hjælper de, der ikke har nok. I gør en kæmpe forskel, og vi vil i SF gøre hvad vi kan for at ændre på de hårde vilkår. Det er muligt, at ikke alle har det, som jeg, men min mad smager bare bedre, hvis også naboen er mæt.

Like this Article? Share it!

Comments are closed.