SF i Randers

Randers Kommune indfører tillidsreform

SF-Randers 20. januar 2017

Mindre kontrol og mere tillid til medarbejderne. Det er overskriften på den tillidsreform, der nu indføres i Randers Kommune. SF fik vedtaget reformen i forbindelse med budgettet 2014, og efter et stort arbejde med at få den tilpasset, er den nu endelig klar til at blive bredt ud blandt kommunens medarbejdere.

Tillidsreformen skal hjælpe med at forbedre arbejdsmiljøet på alle arbejdspladser i Randers Kommune. Her skal der sættes ekstra fokus på tillid og dialog, ligesom kontrol og dokumentation skal begrænses. SF mener, at det er tiltrængt i en tid, hvor der dagligt i medierne meldes om store udfordringer fra offentligt ansatte, der føler sig klemte, og som ikke mener, at de bruger tilstrækkelig tid på borgeren og kerneopgaven.

“Det er ikke nogen hemmelighed, at vi i SF ikke er begejstrede for den overdrevne målstyring og kontrol, der er kommet i det offentlige system, og vi vil med denne tillidsreform give medarbejderne mere frihed. De skal have mere indflydelse på deres arbejdsliv i en konstruktiv dialog med ledelsen, og så skal de være fri for det dokumentations-helvede, som mange ansatte oplever at være fanget i. Det stiller krav til medarbejderen om at tage et ansvar, ligesom det stiller krav til ledelsen om åbenhed og vilje til at samarbejde med medarbejderne om rammerne for arbejdet. Vi ved godt, at der ikke sker store forvandlinger over natten, men at dette er en proces, der nu skal til at arbejde rundt om i kommunen og som tager tid i takt med at dialogen og samarbejdet om tillidsreformen øges,” siger byrådsmedlem for SF, Charlotte Broman Mølbæk.

Tillidsreformen stiller også krav til politikerne, der som den øverste ledelse også sætter stort præg på hele organisationen. Politikerne skal være opmærksomme på, at de ikke pålægger medarbejdere og ledere mere dokumentation og kontrol end nødvendigt.

“Vi skal turde at træde et skridt tilbage og være forbilleder på den tillid, vi ønsker, der skal herske ude på de kommunale arbejdspladser. Tillid er forudsætning for sammenhængskraften i kommunen og er grundlæggende for ethvert godt samarbejde,” slutter Charlotte Broman Mølbæk.

Tillidsreformen skal nu implementeres på arbejdspladserne i Randers Kommune, ligesom kommunens MED-system skal arbejde med den.

Like this Article? Share it!

Comments are closed.