SF er ikke til salg for en udvalgspost

Efter et farceagtigt forhandlingsforløb, siger SF i Randers definitivt nej til at pege på en borgmester fra Venstre. ”Vi er ikke til salg

Valget er veloverstået, og SF kom i byrådet med et mandat. Med hjælp fra Beboerlisten, Velfærdslisten, Dansk Folkeparti, de Konservative og Det Radikale Venstre bliver Claus Omann Jensen borgmester i Randers Kommune.

I konstitueringsaftalen, var der afsat udvalgsposter til SF og Socialdemokraterne, men SF blev aldrig kontaktet af Venstre.

”Vi blev kontaktet af socialdemokraterne som var begyndt at forhandle med Venstre. De holdt to møder, og så blev SF kaldt til forhandling med S. S ville have det meste, men SF blev tilbudt to udvalgsposter,” siger Charlotte Broman Mølbæk, formand og kommende byrådsmedlem for SF i Randers.

I forhold til stemmetal har SF krav på en enkelt plads i et udvalg (efter Det d’Hondt’ske valgsystem), så det var blot en post mere, SF blev tilbudt. Modkravet var, at SF pegede på Claus Omann Jensen som borgmester.

”Lad mig gøre det helt klart: I SF forhandler vi ikke på den måde! Hvis vi overhovedet skal pege på en borgmester, vil vi til forhandlingsbordet. Derudover peger SF ikke på en Venstre-borgmester. Vi er fortsat uforstående overfor det rend af hovedløse høns, der på valgnatten løb rundt efter egne prestigeprojekter i form af udvalgsformandsposter og andre særlige poster, der giver bunker af knaster i lommerne. Det har aldrig været SF’s mål at blive rige men tværtimod at være tro mod vores politiske overbevisning,” fastslår Charlotte Broman Mølbæk.

SF stillede op til kommunalvalget for at forandre Randers Kommune, og være med til at gøre en forskel. Det arbejde fortsætter. SF vil søge maksimal indflydelse, og lave politik, der kommer hele Randers Kommune til gode.

”At vi siger nej tak til en Venstre-borgmester betyder ikke, at vi siger nej til at indgå forlig samt opnå indflydelse. Vi er bare ikke til salg. SF’s projekt er den venstreorienteret politik og vores ideologi. Hvis vi var til salg, havde vi da slået til på valgnatten og sørget for at skovle ind, ligesom de andre gjorde. Vi var tæt på et rødt flertal, som ikke lykkedes fordi nogle ikke kunne beslutte sig, og andre var utålmodige. Det accepterer vi i SF, og vi er klar til at tage en tørn i byrådet for Randers kommune,” forsikrer Charlotte Broman Mølbæk.