SF i Randers

SF er ude af budgettet

admin 21. september 2017

Torsdag aften kl. 22 trådte SF ud af budgetforhandlingerne efter ti timers tovtrækkeri.
Det skete efter, at partiet til sidst blev inviteret til at lande et budget, men uden at få nogle af deres mærkesager på bordet.

“Det var lidt underligt. Det siger ikke meget om ‘bredt samarbejde’, at man inviterer nogen til bordet, men blankt afviser at gå på kompromis. Det kan vi jo ikke lægge mandat til. Så vi gik derefter,” fortæller SF-borgmesterkandidat Charlotte Broman Mølbæk, der selv var med hele dagen.

Hun fortæller, at ingen af partiets kerneområder, skolerne, specialundervisningen, handicap- og socialområderne samt familieafdelingen, kom i betragtning til noget signifikant løft.

“Vi havde ellers 160 millioner til rådighed. Vi var klar til at give 100 af dem til skolerne.
Vi står med landets højeste mistillid til folkeskolen. De penge kunne faktisk have udbedret skaderne fra besparelser og løftet området. I stedet fortsatte pengegaverne til småprojekter. SF Randers ville have prioriteret de rigtige ting først,” siger Charlotte Broman Mølbæk.

Hun havde gerne set, at V-borgmesteren havde lyttet til det store mindretals advarsler om at lade skolerne og daginstitutionerne forblive i det minus, flere års nedskæringer har skabt.

“Partierne accepterer med åben pande at holde vores offentligt ansatte i femte gear. Kaos og besparelser har allerede kostet os hver tiende elevs afgangsbevis. Bare for at nævne en enkelt af de konsekvenser, vi ser nu.”

Formand for SF Rosa Lykke Yde mener, at forhandlingerne på forhånd var rimeligt givet: “Venstre og DF stemte skattestigningen ned i mandags, fordi de ønsker at fastholde nulkursen, hvor de kun tilfører akkurat nok penge til at dække rammebesparelsen,” siger hun, men forholder sig, trods dødvande i forhandlinger, optimistisk:

“Vi tror på, at rigtig mange er enige i med os, når vi siger, at der skal ske noget andet. At det er uværdig behandling af vores offentligt ansatte. Og vores børn og unge, vores fremtid,” siger hun og lover, at SF stadig holder fast i forhandlingerne:

“SF kommer med sit eget forslag til et budget, der viser, at der er penge nok til velfærd, hvis vi er nok, der vil. Og det tror vi bestemt, vi er. Så tak for snakken i denne omgang – vi skal nok rydde op efter jer.”

Like this Article? Share it!

Comments are closed.