SF i Randers har fødderne solidt plantet på jorden

På RANDERSIDAG.dk kunne man onsdag læse Velfærdslistens Ole Lundbøll så tvivl om SF, og om jeg, som formand for SF, er til at regne med.

Ole Lundbøll har svært ved at forstå sammenhængen mellem mine udtalelser om regeringens politik, og min stadfæstelse af, at SF er Randers’ velfærdsparti.

Der er forskel på landspolitik og kommunalpolitik, og det er besynderligt, at en liste, der er så lokalt forankret som Velfærdslisten er, vil blande landspolitik ind i en kommunal valgkamp. Jeg tager afstand fra den politik regeringen fører. Jeg har i de landsdækkende medier kritiseret vores regering for de forringelser på velfærdsområdet, jeg mener, den er skyld i. Men så meget desto mere er der brug for lokale kræfter i SF, der kæmper for at finde løsninger, så vi stadig sikrer velfærden i Randers, på trods af stramme bevillinger.

Jeg noterer mig, at Ole Lundbøll sympatiserer med mine holdninger, hvilket ikke er underligt, da SF og Velfærdslisten af gode grunde har stort set den samme velfærdspolitik. Men når nu Velfærdslisten er så enige med os, skulle vi så ikke prøve at finde løsninger sammen, i stedet for at Velfærdslisten forsøger at score billige point på de uenigheder, der også var i SF, da listens spidskandidat var en del af partiet?

Velfærdspolitikken er og har altid været central i SF. Vi sagde nej til budgetforliget i efteråret, fordi der blev skåret vidt og bredt på velfærden. Det vil vi ikke være med til.

Vi har gennem mange år været med til at kæmpe for vores børn, unge, syge, ældre og alle dem, som ikke bare glider igennem tilværelsen. Vi vil investere i daginstitutioner, skabe en fantastisk folkeskole for alle og sørge for, at ældre får en ret og værdig behandling.

SF er et folkeparti, der tager velfærdspolitikken seriøst. Velfærd skal ikke være genstand for symbolsk overbudspolitik og politiske stunts. Det handler om mennesker og ikke om politikere.

Charlotte Broman Mølbæk, spisdskandidat og formand for SF i Randers