SF i Randers

SF vil sætte en stopper for skatteunddragelse

Søren 11. november 2016

Det er helt uacceptabelt, hvis skatteydernes penge går til virksomheder, der medvirker til skatteunddragelse. Derfor er det dybt problematisk, at Randers Kommune kan indgå en aftale med Nordea Bank, som i Finanstilsynets redegørelse fra juni måned fik en række påtaler i forhold til hvidvask af penge, hvilket førte til en politianmeldelse.

Det er vigtigt at pointere, at man selvfølgelig er uskyldig, til det modsatte er bevist, og selvom Randers Kommunes nuværende aftale med Nordea som bankforbindelse desværre ikke kan ændres, så er det vigtigt, at der i fremtiden ikke er tvivl om, at de virksomheder, kommunen laver forretninger med, selvfølgelig overholder loven og tager offentlige myndigheders påtaler alvorligt.

I SF-Randers vil vi stille krav til de virksomheder, som byder på kommunens opgaver. Derfor er vi glade for, at der nu er indført de samme krav, som gælder et EU-udbud omkring hvidvaskning, børnearbejde og kriminalitet.

Vi ser desuden frem til den vejledning til brug i arbejdet med udbud, som forvaltningen er i gang med, og vi er meget tilfredse med, at byrådet valgte at sende SF’s bidrag med i arbejdet denne vejledning.

SF’s forslag går på, at man i Randers Kommune ikke indgår aftaler med virksomheder, der har aktuelle påtaler fra relevante tilsynsmyndigheder, herunder Finanstilsynet, hvor det konkluderes, at virksomheden ikke overholder loven vedrørende eksempelvis hvidvask samt anden dansk lovgivning.

Dermed gør vi i Randers Kommune alt, hvad vi kan for at stoppe skatteunddragelse og praksis fra virksomheder, der er i strid med dansk lovgivning.

Søren Jensen Lund
Formand, SF i Randers

Like this Article? Share it!

Comments are closed.