SF vil sætte hælene i over for skatteunddragelse

“I Randers Kommune sparer vi penge på velfærd, mens grådige spekulanter sender milliarder af kroner ud af landet til skattely. Det kan ikke passe, at vi i kommunen, skal handle med de banker, der hjælper med til skatteunddragelse!”

Så kontant er meldingen fra byrådsmedlem for SF i Randers, Charlotte Broman Mølbæk, der nu foreslår et stop for at handle, samarbejde og indgå kontrakter med firmaer, der sender penge i skattely eller bidrager til det.

Sagen er blevet højaktuel efter DR-tv’s afsløringer af de såkaldte “Panama-papirer”, der viste at danske banker som Nordea og Jyske Bank havde hjulpet virksomheder og enkeltpersoner med skatteunddragelse via skuffeselskaber i det mellemamerikanske land Panama.

“Den adfærd er en trussel mod vores velfærdssamfund,” siger Charlotte Broman Mølbæk.
“Vi er til grin for fællesskabets penge, når vi på den ene side skal spare på vores velfærd, og så samtidig skal lave forretninger med de virksomheder, som er medvirkende til at snyde fællesskabet for milliarder af kroner.”

Til byrådsmødet den 17. maj har SF derfor indsendt tre forslag, der skal sikre, at de penge, som borgere og virksomheder bidrager med til fællesskabet, ikke skal gå til virksomheder og enkeltpersoner, der sender penge i skattely eller medvirker til det.

Det foreslås,
1. at kommunalbestyrelsen pålægger økonomiudvalget med inddragelse af øvrige relevante forvaltninger at udarbejde forslag til politisk behandling om:

a. at Randers Kommune undgår at handle, samarbejde og indgå kontrakter med firmaer, selskaber og organisationer, som unddrager sig skattebetaling i Danmark eller andre EU-lande.

b. at Randers Kommune undgår at investere i selskaber, der benytter sig af eller bidrager til skatteunddragelse.

c. at Randers Kommunes investeringsforening ikke administreres af selvstændige investeringsforeninger og andre lignende selskaber, som benytter, bidrager til eller vejleder om skatteunddragelse.