SF i Randers

Uden lille skattestigning bliver budgettet et spil med ene tabere

SF-Randers 20. september 2017

V og DF vil ikke indse, hvor misligholdte skoler, daginstitutioner og andre områder er, og at en lille skattestigning er den mest effektive vej ud, kritiserer SF Randers forud for budgetforhandlingerne torsdag.

De seneste års nedskæringer forsvinder ikke, bare fordi dette års budgetforhandling bliver uden besparelser. Det siger SF-borgmesterkandidat Charlotte Broman Mølbæk, der mener, at Venstre og DF burde gribe løsningen nu – i stedet for at acceptere en situation, hvor pressede områder forbliver pressede:

“En skattestigning på 0,5 procent betyder cirka 100 kroner for den gennemsnitlige borger – en lille sum, men en kæmpe redningsline til vores børns institutioner og skoler,” siger hun. Særligt ved forebyggende velfærd øger besparelser udgifterne på sigt:

“Familieafdelingens pressede personale flygter, og vi taber viden og effektiv sagsbehandling, hvilket gør det dyrere. Og specialundervisningen mangler 12 millioner til at løfte opgaven med at gøre børnene fagligt dygtige og socialt rustede til en god og selvhjulpen tilværelse. De risikerer at falde igennem uddannelsen og lande på langvarig kontanthjælp. Det er uansvarligt af os – økonomisk og socialt,” siger hun.

Den hurtige og effektive løsning blev stemt ned
Kommunen kan ansøge om at lave skattestigningen sanktionsfrit – herved undgår kommunen at betale de indtjente skattekroner til statskassen året efter. Sanktionsfrit er billigst for kommunen og for borgerne.

“Men den mulighed stemte 16 mod 15 byrødder ned i mandags. I stedet for at gøre noget, som vi ved vil virke her og nu, vil Venstre og DF hellere vente spændt på alle de indtægter og tilflyttere, Hal 4 og erhvervslivet skal indbringe,” ærgrer Charlotte Broman Mølbæk sig og fortsætter:

“Så forhandlingerne bliver svære. Vi ville have haft det anderledes. Men vi kæmper selvfølgelig med det mandat, borgerne har givet os, for skolerne, specialundervisning, handicapområdet, familieafdelingen, socialområdet og daginstitutionerne,” siger hun og afslutter med en opfordring til borgerne:

“Men hvis I også er trætte af at se os fedte med små beløb mellem områder, der egentlig mere trænger til en ordentlig hånd – så hjælp os med at få flertal for en lille skattestigning efter november.”

Dette vil SF Randers arbejde for til budgetforhandlingerne:
Gratis psykologhjælp til unge under 25. Tilbud om behandling for PTSD. Mentorstøtte til indvandrerkvinder. Bedre sammenhæng i kommunen med flere busafgange. Klimasikring ved Storkeengen i Vorup. Mikroplast-udfasning. Cykelstier uden for Randers by. Breddeidræt og renovering af Dronningborghallen. Ungerådet – fast budget til ungeteltet. Indsats mod hjemløshed. Bedre snerydning omkring skoleveje. Øvelokaler. Flere sagsbehandlere på Jobcentret.

Like this Article? Share it!

Comments are closed.