Unge i Randers rammes af karaktermur

Siden regeringen foreslog, at man mindst skulle have karakteren 2 i dansk og matematik for at komme på gymnasiet, så er der nærmest gået overbud i karakterkrav. Venstre og Konservative vil have karakteren 4 i dansk og matematik. Det er ikke nok for Liberal Alliance. Partiet vil have at man for at komme på gymnasiet skal have 7 i dansk og matematik. For Dansk Folkeparti handler det ikke bare om fagene dansk og matematik. Der skal gennemsnittet være 6 i samtlige prøvefag.

Men hvordan ville det se ud i Randers, hvis det stod til Liberal Alliance?

På Paderup Gymnasium mener Liberal Alliance at 34% af de, der påbegyndte en uddannelse i 2013 ikke burde gå der. På Randers Statsskole er det 35% af eleverne, der ifølge Liberal Alliance ikke er kloge nok til at gå på gymnasiet.

Helt galt er det på Randers HF & VUC. Her vil hele 71% af alle kursister ikke kunne klar partiets karakterkrav. Det betyder altså at ens fremtidsmuligheder skal afgøres af de valg man tager, som 15-16 årig. Tages dette i forlængelse af at vi om fem år kommer til, at mangle 109.000 med en videregående uddannelse bliver det helt absurd.

Vi har brug for alle. I SF vil vi ikke bygge mure omkring vores uddannelser. Vi vil sikre at så mange som muligt rent faktisk får en uddannelse!

Mikkel Borch, folketingskandidat for SF i Randers