SF i Randers

Voldsom spareplan er dyr for plejefamilier

admin 10. november 2016

Ved mandagens byrådsmøde havde vi et stort fremmøde af mange bekymrede plejefamilier. Jeg blev personligt meget rørt over at se de mange ansigter. For det er ansigterne på de mennesker, der hjælper de sårbare børn og unge i Randers Kommune, som ikke kan bo hjemme mere.

Plejeforældrene er dem, som er der for disse børn og unge. De er der 24 timer i døgnet, og de gør en uvurderlig indsats. Det er dem, der kan gøre en afgørende forskel for de sårbare børn og unge – og de gør det!

Derfor er det mere end forståeligt, at det er nogle meget frustrerede plejeforældre, der nu møder talstærkt op. For de skal over en kam overgå til en ny aflønningsmodel. Størstedelen af plejefamilierne bliver skåret betydeligt i aflønningen. Det sker, uden at de har været igennem en dialog med Randers Kommune, og det sker på trods af, at mange af dem end ikke har haft deres opfølgningssamtaler med kommunen i flere år – og det gælder også børnesamtaler.

Det hele er en del af det, der kaldes en ”genopretningsplan”. Men man skal ikke lade sig narre af navnet. Genopretningsplanen er blot en simpel, men barsk spareplan, som Venstre og DF har vedtaget på baggrund af deres meget spinkle og lånte flertal.

Man skal finde over 20 millioner kroner. Et underskud, der er skabt i familieafdelingen i en tid, med et elendigt arbejdsmiljø og under alt for stort arbejdspres. Og nu vil man så have, at det skal være de allermest sårbare børn, unge og familier, der skal betale prisen.

Man har lukket døgninstitutionen Egehøjvej, fyret meget erfarne fagfolk i Familiehuset, som skal hjælpe familierne til at komme i bedre trivsel. Og nu sparer man så hårdt på plejefamilierne, som tager sig af de børn, der ikke kan bo hjemme hos deres forældre.

Hvordan er det lige, vi behandler vores medarbejdere i kommunen? Hvorfor er det, at Venstre og DF ikke vil lytte til de mange opråb, de er kommet med? Hvordan kan man overhovedet tro, at man kommer til at ”genoprette” området og give de sårbare børn, unge og deres familier, den støtte, de har brug for og i rette tid?

SF har hele tiden været stor modstander af den groteske spareplan, fordi vi ved, hvad det koster. Det kommer til at koste kommunen dyrt på den lange bane. Og ikke mindst, det kommer til at koste menneskeligt.

Det handler om mennesker. Mennesker går i stykker, og det vil SF ikke være med til.

Læserbrev af Charlotte Broman Mølbæk, byrådsmedlem for SF i Randers.

Like this Article? Share it!

Comments are closed.